Wildwater Webshop Wildwaterwebshop

Canyoning Professioneel
Wildwaterschool = NCB erkend Gidsbedrijf

Wildwaterschool is een NCB Erkend Gidsbedrijf (NCB = Nederlandse Canyoning Bond)
Dit wil zeggen dat Wildwaterschool erkend NCB gidsen in dienst heeft.

Canyoning is de meest recente bergsport discipline die ooit begon als een combinatie van klim- en wildwater technieken, maar is de laatste twintig jaar uitgegroeid tot een op zichzelf staande spectaculaire bergsport discipline met al zijn gevaren en onbekendheden. Velen onderschatten deze sport en nemen het vaak niet zo nauw, met alle gevolgen van dien!!

Deze wildwater discipline heeft misschien soms wat weg van " dat ziet er wel gemakkelijk uit " maar het is zeker niet ongevaarlijk en vereist dan ook een sterk doorgedreven kennis van touw- en zekerings technieken, die soms uit speleologie of bergsport afkomstig zijn, maar vaak ook speciaal voor deze relatief nieuwe sporttak ontwikkeld zijn.
Wildwaterschool heeft veiligheid heel erg hoog in het vaandel staan en de instructeurs leren de cursisten de juiste en up-to-date technieken die de veiligheid moeten gaan garanderen. Het is dan ook een scholing / leerweg die start in een niet zo moeilijke Canyoning. Gaande weg komen we in aanraking met de moeilijkere Canyoning waarbij men nog meer op veiligheid moet gaan letten van deelnemers en uiteraard de omgeving.

Onze opleiding behelst dan ook niet alleen kennismaking en werken met touwen, maar ook de daarbij behorende veiligheids aspecten met de nodige reddingstechnieken met touwen en brancard etc. Dit laatste aspect zal dan ook zeer belangrijk zijn in deze opleiding.

Het is geen 09.00 tot 17.00 uur cursus, 2 avonden besteden we extra aandacht aan knopen / touwen / materialen / opzetten van tochten / weersomstandigheden etc.

De opleiding duurt 5 dagen waarbij we heel veel aandacht besteden aan de veiligheid van de deelnemers, wat moet men doen bij eventuele calamiteiten etc. Hiervoor maken we dan ook gebruik van veel skils en materialen die speciaal hiervoor bestemd zijn.
Onze instructeurs zijn ervaren Rescue / Canyoning experts die veiligheid op nummer 1 & 2 hebben staan en waarbij Fun op nummer "3" komt.

 Klik op foto voor een vergroting

De lokatie voor onze Canyoning cursussen:
- Mercantour St. Martin de Vesubie (Zuid Franse Alpen)

Kosten 5-daagse Mercantour (Zuid Franse Alpen) € 595,00 p.p.

Kosten zijn inclusief:
- Touwen/ Canyoning materialen / veiligheids materialen
- Instructie rescue / Canyoning experts
- Reserverings- + administratiekosten

Kosten zijn exclusief:
- Vervoer naar Canyoning v.v.
- Wetsuit / jasjes / zwemvest / helm en goed schoeisel.
- Overnachtingen en maaltijden
- Verzekering voor deze dagen met risicodekking

Eigen cursusdata op aanvraag mogelijk.
Minimum aantal deelnemers voor deze 5-daagse cursus is 4 personen.
Maximum aantal deelnemers is 8 personen.

De Stroming naar Succes!