Wildwater Webshop Wildwaterwebshop

Rafting recreatief

Rafting een snel groeiende wildwater discipline die wellicht in de nabij toekomst een Olympische Sport gaat worden. Ook wordt deze tak van watersport door steeds meer binnen- en buitenlandse buitensport organisaties aangeboden. Door de laagdrempelige instap is deze sport zeer populair. Deze laagdrempeligheid kan echter ook betekenen dat men soms te licht denkt over de veiligheid en de zaken hier omheen. Het raften is echter niet alleen instappen en varen maar het is héél belangrijk dat men ook de gevaren en de daaruit voortvloeiende consequenties inziet. Laat u zich dus begeleiden en inlichten door professionals op dit gebied.

Recreatief raften Ook dankzij de komst van de wildwaterbaan van Dutch Water Dreams te Zoetermeer gaat deze sport in Nederland steeds meer op de kaart gezet worden. Deze baan, die wildwaterniveau III is, geeft een reëel beeld van wat wildwater eigenlijk is; zwemmen op dit water is geen pretje, het is een echte "uitdaging".

We kunnen ons raftingproduct in twee categorieën indelen:
- De recreatieve vaarders (vrijetijd vaarders)
- De professionele vaarders (o.l.v. gidsen / guides rivier(en) varen)

De recreatieve vaarders worden geacht om zonder professionele begeleiding geen hogere gradatie te varen als wildwaterniveau II.

Wildwaterniveau II = Overzichtelijke versnellingen met brede doorgangen. Verkennen vooraf is niet nodig want de rivier is overzichtelijk genoeg om vanuit het raft te overzien. Zwemmen is relatief ongevaarlijk; een zwemmer kan zichzelf in veiligheid brengen. Het zijn vooral rivieren die zich in Nederland en de buurlanden bevinden; denk ook maar eens aan de Ardennen of Duitse Eifel.

De wildwaterschool biedt speciale dagen en weekenden aan om u op een recreatieve wijze kennis te laten maken met de raftingsport.Rafting arrangementen U krijgt de uitdaging die u zoekt met de veiligheid die wij u geven. Als professionele school zorgen wij dat u van een leerzame, veilige en unieke dag / weekend kunt genieten.

De wildwaterschool biedt recreatief aan:

Zoetermeer Wildwaterbaan
- Raft Experience voor groepen en verenigingen vanaf 15 personen
- Raft & FlowRider Experience voor bedrijven vanaf 9 personen

Belgische Ardennen
Hotton / La Roche rivier Ourthe
- Rafttocht 8 en 17 km
- Wildwaterweekend arrangementen vanaf 8 personen
- Huur rafting boten voor zelfstandig gebruik

Frankrijk
Embrun rivier Durance, Ubaye & Guil
- Raft dagtrip
- 5 Daagse Wildwater special
- Rafting Experience voor groepen en bedrijven
- Weekend arrangementen en meerdaagse arrangementen voor bedrijven

De begeleiding en instructie op de wildwaterbaan, Belgische Ardennen en de Franse Alpen worden gegeven met gediplomeerde wildwaterschool instructeurs die officieel gecertificeerd zijn.

De Stroming naar Succes!