Klettersteigen

Klettersteigen kun je vergelijken met klimmen maar in plaats van verticaal omhoog te klimmen volg je nu horizontaal een route aan de bergwand. Deze route is voorzien van een staalkabel waaraan je constant gezekerd bent door middel van een klimgordel die je draagt.

Wildwaterschool biedt deze activiteit aan op Camping Les Eygas in de Franse Alpen waar je nog meer leuke outdoor activiteiten kunt doen. Alle activiteiten staan onder leiding van Nederlandstalige instructeurs en worden in het zomerseizoen wekelijks aangeboden.
Tegelijkertijd met de activiteiten kun je een verblijf boeken op Camping Les Eygas die door de ANWB met 3,5 sterren gewaardeerd is.

GEEN HOOGTEVREES
Om de ‘IJzeren Weg’ (Via Ferrata) te bedwingen  moet je geen hoogtevrees hebben. Klettersteigen is wel afhankelijk van het weer. Bij regen moeten we deze activiteit helaas verplaatsen naar een droge dag.
We klimmen de klettersteig route van Freissinières.
Freissinières is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Voor deze route geldt dat je een minimale lengte moet hebben van 1.35m. Ben je jonger en/of kleiner dan 1.35m maar vind je het leuk om te klimmen en te klauteren? In de omgeving van Camping Les Eygas liggen verschillende touwparcoursen en tokkelbanen die je al vanaf 4-jarige leeftijd kunt doen.

PRIJS 2020
€ 48,00 p.p.
+ 3,5-4 uur
Vanaf 12 jaar

DATA 2020
Week 27 t/m 35
29 juni t/m 28 augustus
Iedere maandag. Bij voldoende deelname ook op dinsdag.

INCLUSIEF
– Materialen
– Instructie en begeleiding door Nederlandstalige instructeurs

EXCLUSIEF
– Vervoer
– Verzekering
– Maaltijden
– Overnachting
– Schoeisel

INSCHRIJVEN
Klettersteigen is op basis van individuele inschrijvingen. Ter plaatse inschrijven is niet mogelijk. Je moet je inschrijven via het inschrijfformulier.
Wil je tegelijkertijd met de inschrijving ook een kampeerplaats boeken op Camping Les Eygas? Ga dan naar het inschrijfformulier van de camping. Je vult alle gegevens in voor de reservering van de kampeerplaats en onderaan, in het vakje vragen/opmerkingen, vul je de gewenste activiteit in.
Op alle activiteiten zijn de Algemene Voorwaarden van Wildwaterschool van toepassing.

MEER INFORMATIE NODIG?
Wil je graag meer weten over het klettersteigen of heb je specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op per telefoon of per e-mail. Op de contactpagina vind je al onze gegevens.