Klettersteigen

Klettersteigen kun je vergelijken met klimmen maar in plaats van verticaal omhoog te klimmen volg je nu horizontaal een route aan de bergwand. Deze route is voorzien van een staalkabel waaraan je constant gezekerd bent door middel van een klimgordel die je draagt.

Om de ‘IJzeren Weg’ (Via Ferrata) te bedwingen  moet je geen hoogtevrees hebben. Klettersteigen is wel afhankelijk van het weer. Bij regen kun je deze activiteit beter verplaatsen naar een droge dag.

Het klettersteigen is geen begeleide activiteit. Je huurt de klettersteig-materialen op de receptie van Camping Les Eygas en je loopt zelf de Via Ferrata route. 

Vooraf krijg je uitgebreide informatie over de toepassing en het gebruik van de materialen. Op de camping bestaat de mogelijkheid om de klettersteigmaterialen uit te proberen aan een demo-opstelling van een staalkabel zodat je weet hoe je de set moet gebruiken op de Via Ferrata.
Naast de materialen ontvang je ook een boekje met routes in de verschillende moeilijkheidsgraden zodat je een route kunt uitkiezen die bij je past.

HUURPRIJS KLETTERSTEIG-SET 2024
Een complete klettersteig-set bestaat uit een helm, heupgordel en een klettersteigset van het merk Edelrid.
Alle materialen voldoen aan de huidige veiligheidsnormen en zijn voorzien van de vereiste keuringscodes.
Een klettersteig-set is geschikt vanaf 12 jaar.

€ 19,00 per set, per dag

RESERVEREN
Reserveer je klettersteig-materialen op de receptie van Camping Les Eygas

TIPS
De route van Fort Queyras is een mooie en niet te moeilijke route om te ontdekken wat het klettersteigen is. De route loopt boven/langs de rivier de Guil en de omgeving is prachtig. D.m.v. loopbruggen steek je de rivier een paar keer over.

De route van Freissinières bijvoorbeeld is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Voor deze route geldt dat je een minimale lengte moet hebben van 1.35m. Ben je jonger en/of kleiner dan 1.35m maar vind je het leuk om te klimmen en te klauteren? In de omgeving van Camping Les Eygas liggen verschillende touwparcoursen en tokkelbanen die je al vanaf 4-jarige leeftijd kunt doen. De klimgordels voor hele kleine kinderen zijn te huur bij de plaatselijke touwparcoursen/tokkelbanen.

MEER INFORMATIE NODIG?
Wil je graag meer weten over het klettersteigen of heb je specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op per telefoon of per e-mail. Op de contactpagina vind je al onze gegevens.