Raften in Frankrijk

Raften is een leuke groepsactiviteit waarbij je met 4, 6, 8 of soms 10 personen in een rubberboot zit. Je krijgt een complete outfit zoals helm, zwemvest en wetsuit en natuurlijk niet te vergeten een peddel. Voor aanvang van de activiteit krijg je een uitgebreide uitleg en samen met de raft-instructeur ga je de trajecten op de rivier bedwingen. De rustige stukken in de rivier worden afgewisseld met sterke stromingen. Op sommige trajecten bevinden zich verblokte passages die je moet ontwijken. Lukt dit niet dan heb je de kans dat het raft omslaat en dat betekent één ding: zwemmen!! Je moet dus niet bang zijn om een nat pak te halen.

Wildwaterschool biedt deze activiteit aan op Camping Les Eygas in de Franse Alpen waar je nog meer leuke outdoor activiteiten kunt doen. Alle activiteiten staan onder leiding van Nederlandstalige instructeurs en worden in het zomerseizoen wekelijks aangeboden.
Tegelijkertijd met de activiteiten kun je een verblijf boeken op Camping Les Eygas die door de ANWB met 3,5 sterren gewaardeerd is.

Rebel Rock Raften

Geen zin om met zoveel mensen in een raft te zitten? Wil jij het raften toch iets spectaculairder beleven? Ga dan Rebel Rock Raften op de Durance!
Bij het Rebel Rock Raften zit je met z’n tweeën in een klein raft en is samenwerking cruciaal. Een 2-persoons raft is veel wendbaarder dan de grote rafts. Met één verkeerde beweging kun jij jouw teammaatje uit de boot gooien.

DURANCE
De Durance is een rivier die geschikt is voor zowel beginners als voor mensen die al eens vaker hebben geraft. Op een leuke en speelse manier ervaar je deze watersport in de vallei van de Durance.

‘HET GAT’ VAN DE DURANCE
Spektakelstuk van het raften op dit traject is ‘Het Gat’ van de Durance. Dit is de heftigste passage waarbij het belangrijk is dat je blíjft peddelen want één ding is zeker: remmen = zwemmen!
Aan de oever van deze passage staan de meeste toeschouwers met hun fototoestel klaar om een omslaand raft op de gevoelige plaat vast te leggen. Hilariteit verzekerd.

UBAYE

De Ubaye is een heel stuk wilder dan de Durance en daarom niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. De Ubaye heeft meer verblokte en snellere passages dan de Durance.
De commando’s van de raft-intsructeur volgen elkaar in een hoog tempo op en het is belangrijk om deze commando’s goed op te volgen.

De Ubaye ligt in een prachtige natuur en gaat soms door smalle kloven en hoge rotspartijen.

Kosten Raften Durance
€ 34,00 p.p.
vanaf 6 jaar

Kosten Rebel Rock Raften Durance
€ 39,00 p.p.
vanaf 12 jaar

Kosten Raften Ubaye
€ 44,00 p.p.
vanaf 12 jaar

DATA
Week 27 t/m 35
1 juli t/m 30 augustus
Maandag t/m Donderdag (Durance)
Donderdag & Vrijdag (Ubaye)

INCLUSIEF
– Materialen
– Instructie en begeleiding door Nederlandstalige instructeurs

EXCLUSIEF
– Vervoer
– Verzekering
– Maaltijden
– Overnachting
– Schoeisel* (evt. te huur op Camping Les Eygas)

INSCHRIJVEN
Het raften is op basis van individuele inschrijvingen. Ter plaatse inschrijven is niet mogelijk. Je moet je inschrijven via het inschrijfformulier.
Op alle activiteiten zijn de Algemene Voorwaarden van Wildwaterschool van toepassing.

MEER INFORMATIE NODIG?
Wil je graag meer weten over het raften of heb je specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op per telefoon of per e-mail. Op de contactpagina vind je al onze gegevens.

Contact

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over de programma's die wij aanbieden.

Wildwaterschool

info@wildwaterschool.nl