5-daagse kajakcursus Frankrijk

Een kajakcursus op de rivieren in de Franse Alpen is een fantastische belevenis om nooit te vergeten. Je kunt een unieke cursus op je eigen niveau volgen.
Onder begeleiding van ervaren kajak-instructeurs wordt aandacht besteed aan de eigen vaardigheden en worden de diverse vaartechnieken geoefend. Alle elementen van het kajakvaren komen aan bod.

Wildwaterschool biedt deze activiteit aan vanuit Camping Les Eygas in de Franse Alpen waar je nog meer leuke outdoor activiteiten kunt doen. Alle activiteiten staan onder leiding van Nederlandstalige instructeurs en worden in het zomerseizoen wekelijks aangeboden.
Tegelijkertijd met de activiteiten kun je een verblijf boeken op Camping Les Eygas die door de ANWB met 3,5 sterren gewaardeerd is.

Wildwaterschool is door het Watersportverbond erkend als officieel opleidingscentrum.

Voor alle groepen geldt dat de kajakcursus opbouwend is, dat wil zeggen dat het riviertraject iedere dag moeilijker wordt waardoor jouw eigen vaardigheid uitgebreid wordt. Conditie en doorzettingsvermogen zijn kenmerken die dagelijks op de proef worden gesteld.

In de kajakcursussen wordt aandacht besteed aan;
– Basis- en Waterkennis
– Eigen Vaardigheid
– Steunen
– Traverseren
– Keerwater varen
– Eskimoteren

Niveau en leeftijd

De kajakcursussen bestaan uit 2 niveaus;
– Niveau 1: Geen ervaring of uitsluitend ervaring op vlakwater
– Niveau 2: Al 1 of 2 weken een kajakcursus op wildwater gevolgd

In de cursussen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de niveaus en de leeftijden van de deelnemers. Leeftijdsgenoten worden, indien mogelijk, zoveel mogelijk in dezelfde groep geplaatst (uiteraard indien het niveau dit toelaat).

De minimum leeftijd is 12 jaar.

Niveau 1

Ben je niet bekend met kajakvaren of ben je alleen gewend om te kajakken op vlakwater dan is Niveau 1 helemaal geschikt voor jou.
De cursussen op Niveau 1 starten op zondagochtend op het meer zodat je gewend raakt aan de stabiliteit van de kajak. Je oefent tegelijkertijd diverse basistechnieken die belangrijk zijn bij het varen op wildwater. ‘s Middags zal er met de opgedane kennis al een riviertraject gevaren worden.
Vanaf maandag wordt er iedere dag een opbouwend (steeds moeilijker) riviertraject gevaren.

kajakken
Niveau 2

Wil jij je inschrijven voor Niveau 2 dan moet je al 1 of 2 weken een kajakcursus op wildwater gevolgd hebben.
Deze kajakcursus start, afhankelijk van de ervaring van de deelnemers, op het meer of op de rivier.
De opgedane ervaring en technieken uit de vorige kajakcursus(sen) worden herhaald en de riviertrajecten en opdrachten worden iedere dag moeilijker.
In deze cursus wordt ook aandacht besteed aan de techniek van het eskimoteren.

Niveau 1
5 dagen: zondag t/m vrijdag, woensdag = rustdag
21 t/m 26 juli 2024
28 juli t/m 2 augustus 2024
4 t/m 9 augustus 2024
11 t/m 16 augustus 2024

Niveau 2
5 dagen: zondag t/m vrijdag, woensdag = rustdag
4 t/m 9 augustus 2024
11 t/m 16 augustus 2024

 

PRIJS 2024 – 5-daagse Kajakcursus
Zondag t/m vrijdag, woensdag = rustdag

€ 315,00 p.p.
De prijs is inclusief:
– wildwaterkajak
– s
patzeil
– p
eddel
– z
wemvest
– w
etsuit
– h
elm
– 5-daagse i
nstructie en begeleiding 

De prijs is exclusief:
– vervoer
– verzekering
– maaltijden
– overnachting
– schoeisel (evt. te huur op Camping Les Eygas).

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier op deze website. Het is niet mogelijk om op de locatie ter plaatse in te schrijven.
Wil je tegelijkertijd met de kajakcursus ook een kampeerplaats boeken op Camping Les Eygas? Ga dan naar het inschrijfformulier van de camping. Je vult alle gegevens in voor de reservering van de kampeerplaats en onderaan, in het vakje vragen/opmerkingen, vul je de gewenste activiteit in.

De kajakcursus is op basis van individuele inschrijvingen. Om een cursusweek door te laten gaan, zijn er minimaal 5 aanmeldingen nodig.
Je kunt aangeven als je graag samen met iemand in de groep wilt (bijv. broers en zussen of vrienden of ouder met zoon/dochter).
Wildwaterschool behoudt het recht om bij onvoldoende aanmeldingen (minder dan 5 deelnemers) de cursus te annuleren of, in overleg, te verplaatsen naar een andere week. Dit is mogelijk tot uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus.

Op de kajakcursus zijn de Algemene Voorwaarden van Wildwaterschool van toepassing.

VERVOER
Helaas hebben Wildwaterschool en Camping Les Eygas geen grote touringcar tot hun beschikking om iedereen naar de activiteiten te vervoeren. Daarom zijn alle activiteiten exclusief het vervoer.
Het vertrek naar, en de terugkomst van, de diverse activiteitenlocaties geschiedt daarom op basis van eigen vervoer of op basis van carpooling door de deelnemers of de ouders van de deelnemers, waarbij verwacht wordt dat men om beurten rijdt. Heeft men helemaal geen vervoer dan gaan we er van uit dat er (in overleg met de chauffeur) een vergoeding wordt gegeven aan de chauffeur met wie men mee rijdt.